kehitysparkki.at

Teollisuuspuiston info perjantaina

Ari Mäkinen toimii projektipäällikkönä teollisuuspuistoa luovassa TEPU-hankkeessa.


Parkanon ja Kihniön alueelle luotavaa teollisuuspuistoa ja  TEPU-hanketta esitellään perjantaina 10.3. Rumalankankaalla, Vanhatalontie 3:ssa. Päivän aikana pääsee monipuolisesti tutustumaan virtuaaliseen teollisuuspuistoon, jonka tavoitteena on saada alueen vapaat tilat ja laitteet paremmin käyttöön, luoda työpaikkoja ja pitää osaajat paikkakunnalla.

TEPU-hankkeessa kuvataan alueen vapaat teollisuustilat pilvipalveluun virtuaalisena kuvana, jota voi käännellä ja katsella eri kulmista. Kuviin voi lisätä myös oman tuotannon vaatimia rakenteita ja laitteita ja näin testata tilojen toimivuutta. Ensimmäiset skannaukset tehdään infopäivän työpajoissa.

Maalis-huhtikuussa saamme varmasti Kehitys-Parkin sivuille ensimmäisiä linkkejä, joiden kautta pilveen tallennettuja kuvia pääsee tutkimaan. Varsinaisen pilvipalvelun rakenne on yksi infopäivän työpajojen aiheista. Tavoitteena on saada pilvipalvelu toimimaan kesään mennessä, kertoo projektipäällikkö Ari Mäkinen.

Infopäivän muissa työpajoissa perehdytään skannauslaitteiden käyttöön eri kohteissa, 3D-tulostuksen hyödyntämiseen sekä yrityksen perustamiseen. Päivään ovat tervetulleita kaikkien alojen yrittäjät, erityisesti esillä olevat koneet ja laitteet sopivat metalli-, kone- ja rakennusaloille.

Kihniössäkin kiinnostusta

Vaikka skannaukset aloitetaan Rumalankankaalla, pääsevät kaikki muutkin parkanolaiset ja kihniöläiset yritykset kuvaamaan vapaita tilojaan. Kihniössä teollisuuspuisto on Mäkisen mukaan herättänyt hyvinkin kiinnostusta.

– Tiedotimme hankkeesta Kihniössä syksyn aikana ja saimme hyvä vastaanoton. Kihniöläisiä yrittäjiä on ollut mukana myös suunnittelemassa hanketta.

TEPU mahdollistaa esimerkiksi starttipajan aloittaville yrityksille. Myös opiskelijoita innostetaan mukaan tarjoamalla heille työmahdollisuuksia ja sitouttamalla heitä sitä kautta paikkakuntaan.


 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.