kehitysparkki.at

Onnistunut omistajanvaihdos

Taina Salomäki teki onnistuneet yrityskaupat ja on tyytyväinen Jari Pihlajamäen apuun.

Hoivapalvelu Tainan omistaja Taina Salomäki halusi laajentaa toimintaansa ja löysi sopivan ostettavan liiketoiminnan Jari Pihlajamäen avulla. Omistajanvaihdosasioissa kannattaa siis olla yhteydessä Kehitys-Parkkiin olipa aikomus sitten ostaa tai myydä yritys.

Salomäki osti siivouspalvelun liiketoiminnan asiakaskuntineen karvialaiselta Seija Lepolalta, joka oli keväällä 2015 ilmoittanut Kehitys-Parkkiin etsivänsä työlleen jatkajaa. Kun Taina Salomäki viime joulukuussa otti yhteyttä Pihlajamäkeen ostoaikeineen, tämä muisti Lepolan ja saattoi naiset yhteen.

– Sain Jarilta yhteystiedot, neuvottelin Lepolan kanssa ja varmistelin tilitoimistoltani, että olen oikeilla jäljillä. Noin kuukauden kuluttua kauppa oli selvä. Miltei kaikki Lepolan vakituiset asiakkaat jatkoivat edelleen sopimusta kanssani, Salomäki iloitsee.

Siivoustyö oli hyvä lisä hoivatyön oheen ja virkisti Salomäen yritystoimintaa. Hän perusti sitä varten aputoiminimen Tainan Siivous, joka tarjoaa siivouspalveluja sekä yksityisille että yrityksille.

– Ensimmäiset 3,5 vuotta olivat yrityksessäni täyttä työtä hoivapuolella, mutta viime vuosi oli hiljaisempi. Kaupan myötä yritystoimintani on tänä vuonna lähtenyt nousuun. Töissä on nyt yksi osa-aikainen hoivapuolella ja kaksi siivouksessa.

Hoiva-alan yrityksensä Salomäki perusti vuoden 2011 alussa. Se toimii lähinnä Posan alueella, jossa on käytössä palveluseteli. Asiakkaita on Kankaanpäässä, Karviassa ja Jämijärvellä. Salomäellä on luvat hoivapalveluun myös Parkanossa, Ikaalisissa, Virroilla, Ruovedellä, Nokialla ja Ylöjärvellä mutta ei vielä toistaiseksi asiakkaita niissä. Siivouspalveluja ostavia asiakkaita on tällä hetkellä Parkanossa ja Ikaalisissa. Hoivapalvelujen käyttöä Parkanossa vähentää palvelusetelin puute.

Aloita prosessi ajoissa

Omistajanvaihdoksia tapahtuu Jari Pihlajamäen arvion mukaan lähivuosina paljon, sillä yrittäjiä ikääntyy. Prosessi kannattaa hänen mielestään laittaa alkuun jo hyvissä ajoin silloin, kun itse on vielä hyvässä vedossa ja yritys toimintakuntoinen.

– Alueellamme on sekä pieniä että keskisuuria yrityksiä, jotka etsivät jatkajaa. Me autamme etsimällä heille sopivaa ostajaa. Neuvotteluissa ohjamme usein ulkopuolisen asiantuntijan luo, jotta esimerkiksi kauppahinnasta löydetään molempia osapuolia tyydyttävä ja mahdollisimman neutraali arvio.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.