kehitysparkki.at

Kokeile pilvipalvelua ilmaiseksi

Heini Hentilä, Eetu Ojalainen ja Ari Mäkinen auttavat yrityksiä pilvipalvelun hyödyntämisessä.


Teollisuuspuistohanke eli Tepu on hyvässä vauhdissa. Hankkeessa on rakennettu pilvipalvelu, jonka avulla Parkanon ja Kihniön alueen yritykset voivat hyödyntää 360-kameraa sekä valvontakameratekniikkaa yrityksen toiminnan kehittämiseen.

– Yritykset voivat markkinoida esimerkiksi vapaana olevia toimitiloja, koneita tai laitteita niin, että ne on kuvattu joko 360-kameralla, jonka kuvaa voi pyörittää, tai valvontakameralla, jolla saa reaaliaikaista kuvaa, selittää Ari Mäkinen Kehitys-Parkista.

Pilvipalvelua voi hyödyntää myös suunnittelutiedon välittämisessä kahdenkeskisesti yritysten kesken. Kokeilun ansiosta yrityksen ei itse tarvitse ostaa omaa pilvitilaa.

Tepu-hankkeen laitteistoon pääsee tutustumaan Parkanon opintotalolla Sepänkatu 4:ssä. Järjestelmä on myös mahdollista siirtää helposti yrityksen omaan ympäristöön kokeiluja varten, toteaa Mäkinen.

Opiskelijat Eetu Ojalainen ja Heini Hentilä ovat rakentaneet ja testanneet pilvipalvelun sekä siirrettävän kamerajärjestelmän. Ojalainen on samalla tehnyt harjoitteluaan Vaasan ammattikorkeakouluun, ja Hentilä saa harjoittelun hyödynnettyä Tampereen ammattikorkeakoulussa. Seuraavaksi he alkavat esitellä palvelua yrityksille.

– Olemme luoneet pilvipalvelusta rakenteeltaan mahdollisimman selkeän, jotta yrittäjät löytävät sieltä mahdollisimman helposti tarvitsemansa informaation. Lähtökohtana on ollut käyttäjäystävällisyys.

Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman pian, sillä kokeilut ovat hankkeen kautta yrityksille maksuttomia ja käytettävissä vuoden 2017 loppuun asti. Hanketta ja sen mahdollisuuksia esitellään myös 1.9 Yrittäjämessuilla Parkanon urheilutalolla.

Lisätietoja:

Ari Mäkinen

puh. 040 037 9765

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.