kehitysparkki.at

Yrittäjämessut syyskuun ensimmäisenä

Yrittäjäjärjestöjen puheenjohtajat Pilvi Kärkelä ja Juha Tuominen kutsuvat alueen yrittäjät ja yrittämisestä kiinnostuneet mukaan Yrittäjämessuille.


Tervetuloa alueemme ensimmäisille Yrittäjämessuille Parkanon Urheilutalolle syyskuun 1. päivänä. Kehitys-Parkki kokoaa näille asiantuntijamessuille saman katon alle ison joukon eri alojen ammattilaisia, joilta yrittäjät saavat monipuolisesti tietoa yrittämiseen läheisesti liittyvistä asioista.

– Nämä ovat asiantuntijamessut, joilla ei myydä mitään tuotteita vaan vain palveluja. Eri tahoja on tulossa esittäytymään lähes 50, joten tietoa on tarjolla talon täydeltä, kertoo Sari Peltomaa Kehitys-Parkista.

Mukana messujärjestelyissä ovat Parkanon ja Kihniön yrittäjäjärjestöt, jotka vastaavat paneelikeskustelun järjestämisestä. Keskustelijoiksi ovat lupautuneet kansanedustaja Arto Satonen, kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma ja Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen. Ilta päättyy Yrittäjätreffeihin, jotka alkavat klo 21 Ravintola Paroonissa.

Messut suunnataan kaikille yrittäjille, yritysten henkilökunnalle sekä yritystoiminnasta kiinnostuneille. Mukana ovat esimerkiksi ELY-keskus, Finnvera, Tekes, Leader, VTT, Tampereen kauppakamari, Tampere3 eli korkeakoulut, SYT-kassa, Sasky, Pirkanmaan Yrityskummit sekä Parkanon kaupunki ja Kihniön kunta.

Parkanon Yrittäjien puheenjohtaja Juha Tuominen kertoo odottavansa paneelikeskustelulta ennen kaikkea sitä, että erityisesti Satonen toisi mukaan laajempaa katsantokantaa ja muualta tulevan näkökulmaa.

Tuominen varustautuu Yrittäjämessuille kahdesta tulokulmasta, sekä Yrittäjäjärjestön puheenjohtajana että muille yrityksille palveluja tuottavana yrittäjänä.

– On todella hienoa, että yrityksille tukipalveluja tarjoavat kootaan yhteen. Helpottaa kokonaiskuvan saamista, kun sekä julkisia että yksityisiä palveluja on esillä samassa paikassa. Yleensähän tiedot on itse netistä koottava. Yrittäjänä messut ovat minulle hieno tilaisuus tuoda omaa firmaa esiin paikallisesti.

Kihniön Yrittäjien puheenjohtaja Pilvi Kärkelä kokee merkittäväksi, että yrityspuolen toimijat pääsevät esiin ja yrittäjille saadaan lisää tietoa palveluista. Hän arvostaa myös sitä, että yrittäjät näin kootaan yhteen.

– Toimin itse Pirkanmaan Yrittäjien hallituksessa, ja niissä puitteissa tällaisia kokoontumisia on usein. Hienoa, että voimme nyt myös alueellisesti tuoda yrittäjille esiin erilaisia palveluja, joita he arjessaan tarvitsevat, kuten rahoitus-, ja vakuutuspalveluja ja esimerkiksi neuvontaa omistajanvaihdosasioissa. Seminaareja täällä toki on järjestetty ennenkin, muttei tämäntyyppistä kohtaamista, jossa on mahdollista pysähtyä asiantuntijan luo ja jäädä juttelemaan.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.