kehitysparkki.at

Kasvua vientiin hankkeen avulla

Kuitukuun viennin kasvu on vahvinta Korean ja Japanin suuntaan.

Kuvassa Susanna Myllymäki (keskellä) Tokion messuilla Japanin suurlähettilään kanssa.


Neljä parkanolaista yritystä hakee parhaillaan kasvua viennistä Kehitys-Parkin hallinnoiman hankkeen avulla. Osa yrityksistä pyrkii aloittamaan vientiä, osa kasvattaa vientitoiminnan osuutta. Jos kiinnostuneita löytyy lisää, voidaan jatkoksi perustaa myös toinen ryhmä.

Susanna Myllymäki Kuitukuusta kiittää koulutuspakettia tehokkaaksi. Koulutus toi oikeanlaista ja asiakaskohtaista tietoa, vaikka mukana oli erityyppisiä yrityksiä.

– Meille aukeavat nyt voimakkaammin Benelux-maat – kiitos tämän hankkeen ja Pariisin messujen. Hankkeen kouluttajasta löysimme niin hyvän kumppanin, että siirsimme nettisivujemme hallinnankin nyt Helsingistä Seinäjoelle, Myllymäki kertoo.

– Olen todella tyytyväinen. Kehitys-Parkki tekee hienoa työtä yritysten eteen, hän jatkaa.

Parkanoa viedään Koreaan ja Japaniin

Ekologisista tiskiräteistään tunnetulla Kuitukuulla on tällä hetkellä vientiä jo yli 20 maahan. Voimakkaimmin kasvavat nyt Korea ja Japani, joihin suunnitellaan myös uudenlaista liiketoimintaa. Japaniin on tarkoitus alkaa tuottaa lisenssivalmistuksella sateenvarjoja, ja korealaiset ovat kiinnostuneita korteista, paperitavarasta ja muistivihoista.

– Kävin tänä vuonna kolme kertaa Japanissa ja kaksi kertaa Koreassa. Iloisena viemme Parkanoa maailmalle, ja ensi kesänä suunnittelemme tuovamme joukon japanilaisia toimittajia Parkanoon.

 

KASVUA VIENNISTÄ 1 -yritysryhmähanke

Lokakuun alussa alkaneessa ja toukokuun loppuun kestävässä Kasvua viennistä -hankkeessa parannetaan vientivalmiuksia koulutuksen sekä kahdenkeskisten neuvontatilaisuuksien kautta.

Valmistautumisessa selvitetään potentiaaliset markkinat ja sopivimmat jakelukanavat. Lisäksi käydään läpi yrityksen omat resurssit ja osaaminen ja aikataulutetaan viennin aloittaminen.

Kartoitusvaiheessa analysoidaan yrityskohtaisesti markkinaosaaminen, asiakasosaaminen, liiketoimintaosaaminen ja resursoinnin riittävyys.

Lopputuloksena yritys saa toimintasuunnitelman joko viennin aloittamiseksi tai uuden vientimaan käynnistämiseksi.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.