kehitysparkki.at

Tuotantoa tehostetaan hanketuella

Joni Ala-Katara esittelee konepajan omiin tuotteisiin kuuluvaa energiakouraa, joka on lähdössä Viroon, kunhan siihen ensin liitetään kerääjä-lisävaruste.

 

Konepaja Ala-Katara on kolmekymmentävuotias, kihniöläinen, kehittyvä metalliyritys. Tuorein kehittämishanke tuo hitsausautomaatiota pajalle.

– Hankimme hitsausrobotin, jolla tehostamme tuotantoa. Kokonaisinvestointi on mittava mutta kannattava, koska automaatioaste nousee ja kapasiteetti kasvaa, toteaa tuotantopäällikkö Joni Ala-Katara.

Yrityksellä on jo jonkin verran kokemusta hankkeiden hyödyntämisestä ja tukien hakemisesta, mutta silti Joni kiittää Kehitys-Parkkia avusta. Tukikuviot tahtovat olla niin monimutkaisia, että on hienoa, kun aina tietää saavansa neuvoja.

Nykyään yrityksen toimitusjohtajana toimiva Severi Ala-Katara aloitti konepajatoiminnan alihankintatöillä synnyinkotinsa traktoritallissa vuonna 1987. Sieltä toiminta siirtyi ensin Niskokselle, ja vuonna 1994 rakennettiin nykyiset tilat Teollisuustien varteen. Yritys työllistää nyt myös Jonin siskon, toimistopäällikkö Heli Joensuun, sekä neljä työntekijää perheen ulkopuolelta.

Tuotannon keskiössä ovat metsätalous- ja maanrakennuspuolelle valmistettavat omat tuotteet: energiakourat, paalukauhat, kaapeliaurat ja sahakourat. Oma tuotemerkki perustettiin vuonna 2008, ja aika pian sen jälkeen alkoi vienti vetää. Nyt tuotteista menee vientiin 75 prosenttia, pääasiassa Eurooppaan.

Joni Ala-Katara selittää kasvua hyvillä, toimivilla ja laadukkailla tuotteilla.

– Haluan asiakkaalle sellaisen tuotteen, että kun se kuluu loppuun, asiakas haluaa ostaa uuden tilalle, koska on ollut niin tyytyväinen. Äärimmäiseen hintakilpailuun emme ole lähteneet.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.