kehitysparkki.at

Erämessut isosti liikkeelle

Ensimmäiset Pirkanmaan Erämessut 3–5.8. ovat Parkanossa koko perheelle suunnattu näyttävä tapahtuma. Messuille on tulossa paljon luontoon, retkeilyyn, metsästykseen ja kalastukseen liittyviä näytteilleasettajia mutta myös viihteellistä ohjelmaa, työnäytöksiä ja markkinakojuja. Lauantaipäivän vetonaulat ovat Tanhupallo ja Riesa-Pelle. Messuemäntänä toimii entinen Miss Suomi Satu Aarnio.

Messutoimikunnan puheenjohtaja Klaus Myllymäki kertoo, että Parkanossa innostuttiin erämessujen järjestämisestä, koska Keski-Suomessa ei niitä kukaan järjestä.

– Riihimäellä ja pohjoisessa on vastaavat tapahtumat, mutta tällä alueella näitä ei ole aiemmin pidetty. Messumme ovat myös sikäli muista poikkeavat, että yhdistämme luonnon vahvasti eräteemaan.

Mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut yli sata näytteilleasettajaa, joista Myllymäki mainitsee kalastukseen liittyen Valajärven Kartanon, metsästykseen Sako Shooting Centerin sekä jousiammuntaan AA-Productionin. Osa näytteilleasettajista sijoittuu urheilutalon sisätiloihin, osa piha-alueelle ja ympäröivään maastoon. Esimerkiksi noutajanäytöksiä on maalla ja vedessä.

Työnäytöksiä on luvassa ainakin perhosidonnasta, lasinpuhalluksesta ja kehruusta. Televisiosta tuttuja ovat ShowHau Center ja Team Karhukopla.

Messuilla valitaan 15–18-vuotiaista vuoden nuori metsästä, jolle on luvassa erittäin hyvät palkinnot. Samana viikonloppuna messujen kanssa järjestetään Viinikanjoella Pirkanmaan perhokalastuskilpailu, jossa voiton ratkaisee kahden kalan yhteispituus.

Tapahtuman aikana liikenne suljetaan Kolmoskeskuksen ja urheilutalon väliltä. Ohjatut parkkipaikat löytyvät Teollisuustien varrelta FennoSteelin, Parkanon Lähikatsastuksen, Parkanon Listatehtaan ja Santoon pihoista, joista linja-auto hakee vieraat messuille. Myös rautatieasemalta järjestetään kuljetus messualueelle.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.