kehitysparkki.at

Pyhäniemessä kesätekemistä joka makuun

Pyhäniemeä kunnostetaan Kihniössä melkoisella vauhdilla. Keväällä alkaneessa aktivointihankkeessa on jo saatu monenlaista aikaan, ja tukku ideoita on vielä takataskussa.

– Kesäaktiviteetit ovat merkittävä voimavaramme. Täksi kesäksi on Leader-tuen avulla saatu jo padel-kenttä, liikuntapuisto, lapsille leikkivälineitä, rantaan uudet penkit ja pöytäryhmät, grillikota sekä roskakorit. Vesiliukumäkeen tehtiin noususilta, jotta hiekka ei kulkeudu jaloissa mäkeen, luettelee hanketta vetävä Sami Niemelä.

Lisäksi tenniskentän massa on uusittu ja 18-väyläinen frisbeegolfratakin alkaa olla valmiina. Siitä puolet on kunnostettu ja puolet kokonaan uutta. Kunnan vapaa-aikatoimi on ollut tässä vahvasti mukana.

Kunta myös perkasi rantaa ja hankki sinne hiekkaa ja tekee myöhemmin vielä uimakopit. Lions Club puolestaan on luvannut tehdä jalkapallobiljardin.

– Paikkakunnalla on löydetty yhteinen tekemisen meininki, ja monet eri tahot ovat nyt mukana Pyhäniemen kehittämisessä. Myös Kehitys-Parkilta on saatu loistavaa apua aina, kun sitä on tarvittu, iloitsee hankkeessa toimiva Margit Hellgren.

Luonnonkaunis lippulaiva

Jo 1980-luvun puolivälissä perustettu Pyhäniemen kelomökkikylä on selkeästi lippulaiva, joka houkuttelee ihmisiä Kihniöön.

– Myös muut yritykset saavat tästä elinvoimaa. Tuleva haaste on luoda alueelle talviaktiviteetteja ja tuoda sitä kautta vireyttä myös Kihniön talvikauteen, toteaa Pyhäniemen ravintolaa johtava Noora Törmä.

Pyhäniemen ehdoton myyntivaltti on luonto, sillä alue sijaitsee kauniilla mäntykankaalla. Myös palvelut ovat nyt kunnossa, sillä kaikki alueen mökit on juuri peruskorjattu. Ensi kesänä alueelle on tarkoitus alkaa rakentaa leirintäaluetta, koska sadat ihmiset kesässä käyvät kysymässä paikkaa asuntoautolle tai -vaunulle.

Pyhäniemen ravintola palvelee läpi viikon, ja viikonloppuihin kehitetään viihdepuolta. Törmä kuvaa ravintolaa rennon letkeäksi ja konstailemattomaksi. Listalta löytyvät niin premiumtason burgerit kuin muutama pihviannoskin, ja kesällä tarjontaa kasvattaa Rolls.
 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.