kehitysparkki.at

Parkanosta ITE-kesäkaupunki

Parkanon kaupunki on julistautunut ITE-kesäkaupungiksi. Jo seitsemättä kesää ITE-teokset värittävät kaupungin keskustaa ja puistoja ja ITE-teemaa aiotaan nyt jalostaa tosissaan.

Tulossa on edelleen merkittävien ITE-taiteilijoiden näyttelyjä, ja uutena julkaistiin ITE-mobiilireitti. Applikaatio ohjaa kulkijan Kolmoskeskuksen teosten luota keskustan puistoihin, kadunvarsille ja Viinikanjoen hienoon koskimaisemaan.

Voit ladata Nomadi-appsin oman mobiililaitteesi sovelluskaupasta tai osoitteesta app.citynomadi.com Selainta käyttäessäsi löydät reittikartan Citynomadin sivuilta: https://www.citynomadi.com/

Mobiilikartta on tehty peruskoulussa Hannu Karin ja Emilia Malen johdolla, opetushallituksen rahoittamassa  Louhi, tutki ja vaikuta -hankkeessa. Reitin lisäksi tarjolla on tietoa, kuvia ja oppilaiden kommentteja ITE-teoksista.

Puistotaiteelle mainio paikka

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta.  ITE viittaa sanayhdistelmään ”itse tehty elämä". ITE-teokset tuo kaupunkiin entinen parkanolainen, nykyään Paimiossa asuva Arto Tuominen. Hänen mielestään Parkanossa on teoksille mielettömän hienot puitteet.

–  Parkanon maantieteellinen sijainti on niin hieno, että ITE-taide on täällä helposti saavutettavissa. Kaupunki toimii asemakaavaltaan loistavasti tilataiteen tyyssijana ja on maastollisesti kuin tehty puistotaiteen kesänäyttelypaikaksi.

Tuominen on kesä toisensa perään saanut Parkanoon Suomen tunnetuimpien ITE-taiteilijoiden töitä. Tänä kesänä esillä on ainakin Väinö Ojan, Tauno Vuorenniemen, Alpo Koivumäen ja Anne Rainen teoksia.  Parkanosta on mukana Markku Yli-Lankosken ja Kihniöstä Veino Kuljun töitä.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.