kehitysparkki.at

Tervetuloa kesäasukastapahtumaan ja ympäristötorille

Kaipaatko tietoa mökkipaikkakuntasi palveluista ja tapahtumista? Kiinnostaako ympäristön ja vesistöjen suojelu?  Tervetuloa kesäkuun 29. päivänä Parkanon kaupungintalon pihapiiriin, jossa on tarjolla paljon hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa sekä mukavaa toimintaa koko perheelle. Esiintymässä on Talentista tuttu Lauri Schreck sekä ITE-taiteilijoita.

Kesäasukkaille suunnatun tapahtuman, ITE-päivän ja ympäristötorin yhdistelmä tuo kaupungintalon ympäristöön leppoisan tapahtuman, jota järjestävät yhdessä Parkanon kaupunki, Kehitys-Parkki sekä Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys YSY.

Ympäristötorilla voi tavata ympäristöasiantuntijoita sekä keskustella ja kysellä ympäristöön ja rakentamiseen sekä  metsien ja vesien hoitoon liittyvistä asioista. Maalaistoritunnelmaa luovat kotieläimet, ja keppareillekin on oma ratansa. 4H:n toiminnallisessa pisteessä voi kokeilla tasapainoliinaa ja pelailla pihapelejä nuorten ohjaamana. Multi-instrumentalisti, kesäaurejärveläinen Lauri Schreck soittaa rytmikästä kantelepoppia klo 12.45 ja 13.45.

Oman värinsä tapahtumaan tuovat ITE-taiteilijat, jotka tällä kertaa musisoivat. Tauno Vuorenniemi soittaa sahaa ja mandoliinia, Väinö Oja laulaa ja Irma Vehmaskoski viheltää. ITE-musisoijia säestävät Kaija ja Kari Santakangas sekä Kari Nieminen, jotka lisäksi soittavat Unto Monosen tuotantoa. ITE-taidetta on runsaasti esillä kaupungintalon ympäristössä sekä ITE-reitillä.

Tilaisuus alkaa tervetulopuheella klo 11 ja jatkuu  ITE-musiikkiesityksillä.

Sisällä kaupungintalolla kuullaan tietoiskuja:

klo 12–12.45 Parkanon kaupungin ja Kihniön kunnan tervehdys kesäasukkaille

klo 13.15–13.45 vesiensuojeluyhdistysten puheenvuorot

klo 13.45–13.50 Vapon puheenvuoro

klo 14.15–14.45 Pro Kuivasjärvi

Kaupungintalolla on tarjolla kahvia ja mehua keksin kera. Ulkona Setlementin teltalta voi ostaa makkaraa, lettuja ja kahvia.

Kaikki esille yhteiselle torille

Ympäristötori on vakiintunut formaatti. Se on aloittanut Vihreän viikon esimerkiksi Tampereella jo useita kertoja.

– Tänä vuonna Virtain kaupunki järjestää ensimmäisen ympäristötorinsa, ja siitä sain ajatuksen, että miksei vastaavan voisi järjestää Parkanossakin. Suunnitteilla oli jo mökkiläistapahtuma, ja huomasimme, että meidän tavoitteemme sopivat samaan tapahtumaan, kertoo YSYn puheenjohtaja Arja Pihlaja.

Hän toteaa alueellamme olevan sopivasti menossa hankkeita, jotka liittyvät ympäristöviihtyisyyden ja kestävän kehityksen parantamiseen. Hyvän lisän tapahtumaan tuo Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen jätevesi-info.

– On hienoa, että me kaikki toimijat voimme nyt ryömiä koloistamme yhteiselle torille ja järjestää tapahtuman kaikille lähialueen asukkaille ja kesäasukkaille.

Lista tapahtumassa mukana olevista sekä esimerkiksi järjestäjien yhteystiedot löytyvät kaupungin kotisivuilta: https://www.parkano.fi/11513-2/

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.