kehitysparkki.at

Nerkoon Metalli seuraa aikaansa

Nelisen vuotta sitten hankittu laserleikkuri on tuonut Nerkoon Metallille uutta asiakaskuntaa. Vastaavaa leikkuria kun ei lähialueella ole kuin yhdessä muussa yrityksessä.

– Uudessa tekniikassa on pysyttävä mukana, ja aikaa on seurattava. Sen tämä hankinta on osoittanut. Pitkään varovaisena mietin levyleikkurin ostoa, ja neljä vuotta sitten lopulta syntyi päätös hankinnasta. Näin jälkeen päin huomaa, että olisi se kannattanut ostaa paljon aiemmin, juttelee Hannu Yli-Kärkelä.

Laserleikkurilla leikataan yrityksessä pääasiassa rautalevyä, ja siinä hommassa se on niin tarkka, että vastaavaan jälkeen ei pysty mikään muu kone.

Nerkoon Metallin päätuote ovat kuitenkin jätejärjestelmään kuuluvan syväkeräyksen osat, joita on tehty jo 90-luvulta lähtien. Näiden osien sesonkia on kesä, joten juuri nyt yrityksessä painetaan hommia kovalla teholla. Kuuden työntekijän määräkin kasvaa kesäaikaan parilla tekijällä.

Alihankintatöiden lisäksi yritys valmistaa jonkin verran tuotteita myös suoraan asiakkaille. Suunnitteluakin tehdään pienimuotoisesti, jos asiakas lähestyy jonkin ongelman kanssa. Asiakkaat ovat pääosin sadan kilometrin säteeltä, mutta jätejärjestelmään liittyviä osia Kihniön hallista kyllä matkaa ympäri maailmaa.

Nerkoon Metallilla on pitkä historia, sillä Hannu perusti sen isänsä kanssa puoliksi vuonna 1984. Vuosituhannen vaihteessa hän osti isän osuuden itselleen. Melkoinen kestotuote yrityksen tuotannossa ovat keinutuolin jouset. Hannun isä aloitti niiden valmistamisen jo 80-luvulla. Tekotavat toki ovat kehittyneet, mutta tuote on ennallaan. Huonekaluteollisuuteen liittyvät myös yrityksen uusimmat yhteistyökuviot, joista ei vielä tässä vaiheessa huudella sen enempää.

 

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.