kehitysparkki.at

Kasvava Tekojää kaipaa lisää tekijöitä

Suomen Tekojää Oy:n toimitusjohtaja Timo Mansikkaviita on parhaillaan Kiinassa. Hän on eilen allekirjoittanut siellä sopimuksen hiihtotunneliprojektin lumitekniikasta. Kyseinen tunneli rakennetaan kaupungin ja valtion kustantamana Koillis-Kiinaan Jilin Cityyn.

– Olen tällä viikolla neuvottelemassa täällä myös Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten projekteista. Kiina on olympialaisten ja nousevan talviurheilun myötä meille hyvä markkina-alue, Mansikkaviita toteaa.

– Täällä toiminta on hektistä, ja uusia projekteja ilmaantuu nopealla tempolla. Lensin juuri eteläiseen Kiinaan Nanchang-kaupunkiin, jossa on tänään neuvottelu Lumimaailma-hallin kylmätekniikasta. Torstain ja perjantain olen Pekingissä olympiaprojektien parissa, hän jatkaa.

Kun Kiinassa on saatu jalansijaa, parkanolaisen yrityksen maailmanvalloitus jatkuu. Tällä hetkellä markkinointia suunnataan Lähi-Itään ja jossain määrin myös Afrikkaan. Amerikkaankin on yhtiötä houkuteltu.

Kasvun myötä Tekojää tarvitsee lisää tekeviä käsiä. Yritys kuulutti osaajia jokin aika sitten näyttävästi Ylä-Satakunnassa. Muutamia työntekijöitä saatiinkin, mutta ei tarpeeksi.

– Tällä hetkellä meidän toimialallamme on kasvava kysyntä. Meillä olisi tarve nyt noin neljästä osaajasta. Prosessiputkitus-tig-hitsareista ja -asentajista on jatkuvasti pulaa. Vaikuttaa siltä, että nuo taidot ovat katoavaa kansanperinnettä. Kylmäasentajiakin tarvitaan. Heille sähköpuolen tausta on hyvä pohja. Lisäksi meillä olisi suunnittelupuolella paikka 3D-piirtäjälle, Mansikkaviita kertoo.

Suurin osa yrityksen työtehtävistä on Parkanon tehtaalla. Keikkahommat maailmalla ovat useimmiten muutaman päivän tai viikon mittaisia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Yrityksen päätoimialaa on edelleen jäähallien ja jääratojen kylmätekniikka. Kovassa kasvussa ovat suurien kiinteistöjen lämpöpumppuprojektit. Näiden pumppujen lämmitysteho on 500–5000 kW.

 

 

 

 

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.