kehitysparkki.at

Yhteisöllisyyttä Kihniöön

Meidän Kihniö -hankkeessa viikko sitten aloittanut Jyrki Mattila pyrkii hartiavoimin tukemaan kihniöläistä yhteisöllisyyttä.

– Pyrin kihniöläisyyden identiteetin vahvistamiseen, sosiaalisen yhteisöllisyyden rakentamiseen ja yhteistyön lisäämiseen, hän toteaa.

Mattilan ensimmäinen työviikko on mennyt pitkälle ihmisiin, asioihin ja paikkoihin tutustuessa, mutta syksyn aikana hän luo Kihniön mallin, jonka esittelee päättäjille. Vielä hän ei paljasta, mitä malli pitää sisällään, mutta kunnanhallitukselle hän esittelee jotain ehkä jo ensi viikon kokouksessa.

– Olen perannut hankesuunnitelmaa ja tehnyt itselleni to do -listaa. Ihan täysin ei malli ole kirkastunut vielä itsellenikään, mutta sen tiedän, että tulen ehdottamaan jotain hyvinkin sosiaalista, yhteisöä luovaa ja yhteisöllisyyttä ylläpitävää mallia ja rakennetta, jolla kuntalaiset ja Kihniössä kakkosasunnon omistavat pystyvät osallistumaan ja myöskin tuottamaan kuntaan palvelua ja toimintaa.

Tässä vaiheessa työlistalla on ainakin etätyöhön liittyvän kyselyn toteuttaminen kakkosasuntoa Kihniössä pitäville. Mattila haluaa tietää, mitä he toivoisivat kunnalta ja millaista yritystoimintaa heidän kauttaan olisi mahdollista siirtää Kihniöön. Myös kuntalaiskyselyn tekeminen on pohdinnassa.

Mattila on toiminut 13 vuoden ajan mainostoimistoyrittäjänä viestinnän ytimessä. Hän toteaa olevansa brändinrakentaja ja futuristi, joka kertoo yrityksille, mihin tämä maa on menossa. Sikäli Meidän Kihniö -hanke osuu juurikin hänen kovimpaan osaamiseensa.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.