kehitysparkki.at

Luonnon inspiroimana OKSI-yritys ja verkkokauppaKarhut, ketut ja muut metsän eläimet heräävät henkiin kihniöläisen Petra Hulkkosen siveltimen vedoilla. Pohjoinen luonto inspiroi nuoren kuva-artesaanin upeita töitä. Hulkkonen aloitti Oksi-yrityksensä ja perusti verkkokaupan tuotteilleen helmikuun alussa.

– Useimmat työni teen sekatekniikalla käyttäen pääosin vesivärejä. Kyseisen tekniikan avulla olen saanut luotua oman tyylini, joka on ollut käytössäni jo pitkän tovin. Nyt tosin uusien tekniikoiden opettelu on alkanut viedä minua hieman eri suuntaan, hän kertoo.

– Saan töihini vaikutteita omista luontokokemuksistani. Työtilani on kotini yhteydessä Kihniön keskustassa, joten kun kuljen alle kilometrin matkan, pääsen metsän keskelle.Omista kuvistaan tekemiensä printtituotteiden lisäksi Hulkkonen myy kuvituspalveluja ja graafista suunnittelua.

Yritykset voivat tilata häneltä esimerkiksi logoja tai yritysilmettä tukevia eläinhahmoja.Hulkkoselle on tärkeää myydä taidettaan ekologisia arvoja kunnioittaen. Hän perusti verkkokaupan heti, kun sai tehtyä ensimmäiset tuotteet varastoon. Verkkokaupan kautta hän myy seinäkankaita, taideprinttejä, postikortteja ja kangasmerkkejä.OKSI-tuotteita on myynnissä lisäksi Vihkokaupassa Tampereella.

Hulkkonen myös kiertää myymässä tuotteitaan erilaisissa tapahtumissa ja on mukana esimerkiksi Parkanon Käsityömarkkinoilla. Lähiseudun liikkeistä tuotteita ei vielä saa, mutta Hulkkonen on kiinnostunut neuvottelemaan niiden jälleenmyynnistä.

– Kuvituksiani on käytössä myös englantilaisen ThisWorldin suunnittelemien vaatteiden printeissä. Vaatteita myydään mallistoina, ja kuvituksiani on nyt ollut kahdessa mallistossa. Viimeisin mallisto julkaistiin viime viikon loppupuolella, ja suurin osa tuotteista myytiin loppuun saman päivän aikana, myös ne vaatteet, joissa printtini oli mukana.

Vielä tämän vuoden puolella Hulkkonen avaa nettisivut, joiden oheen tulee nettikauppa erityisesti kotimaan kauppaa varten. Nykyinen verkkokauppa on tehty Etsyn alustalle, ja monet asiakkaat ovat kokeneet sivujen käytön hankalaksi englannin kielen vuoksi. Etsy-kauppa tulee kuitenkin säilymään ulkomaankauppaa varten.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.